Collectieve aanvullende zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk

Goede zorg is belangrijk. Zeker als u hoge zorgkosten of een laag inkomen heeft. De gemeenten hebben collectieve zorgverzekeringen. Kijk voor meer informatie over de verschillende regelingen en de voorwaarden op de website www.gezondverzekerd.nl en vul uw gemeente in. U kunt per 1 januari 2019 overstappen naar een zorgverzekering naar keuze. Daarvoor is het van belang waar u woont:

Berkelland
Als u verzekerd bent bij Menzis of Salland verzekeringen, dan raden wij u aan gebruik te maken van de collectieve verzekering van de gemeente Berkelland. U krijgt dan een korting op uw verzekering. Bent u nog niet verzekerd bij Menzis of Salland dan kunt u per 1 januari  2019 overstappen naar Menzis of Salland verzekeringen. Informatie hierover is te vinden op www.gezondverzekerd.nl/ of bel met Menzis (088) 222 40 80 of Salland (0570) 687490. Mocht u er niet zelf uitkomen en ook niet met iemand uit uw omgeving, dan kunt u een afspraak maken voor het overstapspreekuur op 4 en 19 december. Kijk voor meer informatie hierover op www.gemeenteberkelland.nl

Oost Gelre
Als u verzekerd bent bij Menzis dan raden wij u aan gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering van uw gemeente. U krijgt dan een korting op de verzekering.  Bent u nog niet verzekerd bij Menzis? Dan kunt u per 1 januari  2019 overstappen naar Menzis. Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl of bel met de Menzis Overstapcoach. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via (088) 222 40 80 (maandag t/m vrijdag, 08.00 – 21.00 uur, lokaal tarief). Ook kunt u naar één van de spreekuren van de gemeente Oost Gelre komen (op 13 en 18 december). Kijk voor meer informatie hierover op www.oostgelre.nl.

Winterswijk

Als u verzekerd bent bij Menzis dan raden wij u aan gebruik te maken van  de collectieve verzekering van uw gemeente. U krijgt dan een korting op de verzekering.  Bent u nog niet verzekerd bij Menzis dan kunt u per 1 januari  2019 overstappen naar Menzis. Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl of bel met de Menzis Overstapcoach. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via (088) 222 40 80 (maandag t/m vrijdag, 08.00 – 21.00 uur, lokaal tarief).

Mocht u er niet zelf uitkomen en ook niet met iemand uit uw omgeving, dan kunt u een afspraak maken voor het overstapspreekuur op 6 en 19 december. Informatie hierover is te vinden op https://www.winterswijk.nl/.

Vanuit de Sociale Dienst Oost Achterhoek wordt er in principe geen bijzondere bijstand verstrekt voor kosten die niet door de basisverzekering worden vergoed.

menu