Meedoen voor inwoners

Nieuwe Meedoen app voor (onder andere) kindregelingen vanaf 1 januari 2020
In navolging op onze SDOA Werkt app volgt er per 1 januari 2020 een nieuw digitaal systeem. Dit systeem zal - in eerste instantie - ingezet worden voor de kindregelingen. De kindregeling is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. Ouders krijgen een budget toegekend waaruit kosten voor school, sport en cultuur betaald kunnen worden. De hoogte hiervan is per gemeente anders bepaald. Op dit moment schiet u geld voor, stuurt u ons een formulier op met de bonnetjes van uw aankopen en vervolgens betalen wij het geld aan u uit. Per 1 januari 2020 zal dit anders geregeld worden.

Geen geld meer voor te schieten
U ontvangt in ons nieuwe systeem een code waarmee u kunt inloggen op de webshop van uw gemeente. In deze webshop vindt u de hoogte van uw budget terug en vindt u leveranciers waar u uw geld kunt besteden. Denk aan sportverenigingen, muziekverenigingen en winkeliers. De betaling gebeurt door middel van een QR-code. Deze laat u op uw mobiele telefoon zien aan de winkelier. U kunt het ook uitprinten en meenemen. De betaling regelen wij achter de schermen. U hoeft dus geen geld meer voor te schieten.

Eind december krijgt u de code
Op dit moment is SDOA druk bezig met de werving van leveranciers, om u straks een zo breed mogelijk aanbod te kunnen bieden. Eind december sturen wij u de code toe waarmee u kunt inloggen in het nieuwe systeem.

menu