Resultaten

vrijdag 1 november 2019

Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk

U kunt tot en met 31 december 2019 overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Menzis Salland

 

Goede zorg voor iedereen vinden we belangrijk. Daarom hebben de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk een collectieve zorgverzekering waar u gebruik van kunt maken. Vanaf half november tot en met 31 december 2019, kunt u overstappen naar een zorgverzekering van uw keuze. Tenminste, als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar. Wilt u weten hoe u dat moet doen? Kijk op www.gezondverzekerd.nl en vul uw gemeente in dan krijgt u een overzicht van de premies en dekkingen. Bent u inwoner van de gemeente Berkelland, Oost Gelre of Winterwijk? Hieronder leest u welke informatie verder voor u van belang is.

Overstapspreekuur gemeente Berkelland

De gemeente Berkelland heeft twee aanbieders van collectieve verzekeringen voor haar inwoners: Menzis en Salland. Informatie hierover is te vinden op www.gezondverzekerd.nl. Op deze site vindt u meer informatie en kunt u ook uw zorgverzekeringspakket kiezen. Is er iets niet duidelijk of wilt u nog meer informatie over de zorgverzekering, dan kunt u bellen met Menzis, telefoonnummer 088 - 222 40 80 of met Salland, telefoonnummer 0570 - 687 490.

U kunt ook naar één van de overstapspreekuren bij de gemeente komen als u het regelen van de overstap naar een andere zorgverzekeraar lastig vindt. Dan kunt u hulp krijgen bij de volgende overstapspreekuren:

  • 4 december, 13.00 – 17.00 uur, locatie: gemeentehuis, aan de Marktstraat 1, 7271 AX Borculo
  • 17 december, 9.00 – 12.00 uur, locatie: het gemeentehuis.

Overstapspreekuur gemeente Oost Gelre

Als u verzekerd bent bij Menzis dan raden wij u aan gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering van uw gemeente. U krijgt dan een korting op de verzekering. Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl of bel met de Menzis Overstapcoach. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via (088) 222 40 80 (maandag t/m vrijdag, 08.00 – 21.00 uur, lokaal tarief). Ook kunt u naar één van onderstaande spreekuren komen bij de gemeente Oost Gelre:

  • 16 december 9.00 - 12.30 uur, gemeentehuis Oost Gelre, Varsseveldseweg 2, 7131 BJ Lichtenvoorde.
  • 18 december, 13.00 - 17.00 uur, ook bij het gemeentehuis Oost Gelre.

Overstapspreekuur gemeente Winterwijk

Als u verzekerd bent bij Menzis dan raden wij u aan gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering van uw gemeente. U krijgt dan een korting op de verzekering. Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl of bel met de Menzis Overstapcoach. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via (088) 222 40 80 (maandag t/m vrijdag, 08.00 – 21.00 uur, lokaal tarief).

Maar u kunt ook naar één van de overstapspreekuren bij de gemeente Winterswijk komen:           

  •  9 december, 14.00 - 17.00 uur, locatie: De Post, Balinkesstraat 4, 7101 DL, Winterswijk           
  • 17 december, 14.00 - 17.00 uur, locatie: De Post, Balinkesstraat 4, 7101 DL, Winterswijk

Nog even wat belangrijke tips:

Als u gebruik maakt van de collectieve verzekering van de gemeente Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk, geef dan op tijd de wijzigingen in uw situatie door aan uw verzekeraar. Vanuit de Sociale Dienst Oost Achterhoek wordt er in principe geen bijzondere bijstand verstrekt voor kosten die niet door de basisverzekering worden vergoed.

Als u naar een overstapspreekuur gaat, vergeet dan niet de volgende informatie mee te nemen:

  • Identiteitsbewijs (BSN), van u en eventueel partner en kinderen
  • Bankrekeningnummer/bankpas

Huidige polisblad (indien mogelijk)

menu