Resultaten

maandag 22 februari 2021

Ben je werkzoekend en wil je extra hulp op weg naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je welkom bij Stichting Orsus.

Orsus

Orsus is een burgerinitiatief vóór werkzoekenden en dóór werkzoekenden. Orsus stelt zich ten doel om kansen te vergroten van werkzoekenden in de Oost Achterhoek en dan specifiek voor inwoners uit de Gemeenten Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland. De Latijnse naam ‘Orsus’ betekent initiatief nemen, dit is ook waar de deelnemers van Orsus voor staan.

 

Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, opleiding of achtergrond.

 

Orsus biedt je om te beginnen een luisterend oor bij het ‘verwerken’ van het verlies aan werk. Je verhaal kunnen doen, van elkaar leren en elkaar met raad en daad bijstaan. Maar Orsus biedt je ook begeleiding, indien je dat wenst en de noodzakelijke steun op weg naar een nieuwe baan.

 

Zo helpen we je bij het solliciteren: de basis in de begeleiding van Orsus. De inbreng en ervaring van de deelnemers staat daarbij centraal. Er wordt stilgestaan bij alle onderdelen van het solliciteren. Na iedere bijeenkomst wordt het materiaal toegezonden zodat je ook thuis zelf aan de training verder kunt werken.

 

Je kunt op elk gewenst moment ‘instromen’.

 

Tussendoor kan er individueel gecoacht worden via het inloopspreekuur van de trainer.  Daar kan bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, of onderdelen daarvan, worden geoefend. 

 

Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd over onderdelen van het solliciteren en het geven van nuttige tips. Soms wordt daarnaast een workshop aangeboden om je eigen weerbaarheid te verbeteren tijdens het sollicitatieproces. Dit is vrijblijvend; je bekijkt zelf wat voor jou interessant en/of nuttig is.

 

Doe er je voordeel mee!

 

 

Waar

Locatie: De Mattelier – Mattelierstraat 19, 7141 BP Groenlo

 

Wanneer:

Elke vrijdag van 9.00-12.00 uur.

In verband met corona vinden de bijeenkomsten voorlopig digitaal plaats.

 

Meer info en/of aanmelden:

Telefoon: 0544 462020

Email: info@orsus.nl

menu